Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:335057
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Johana Vofgana Gētes romāns ‘’Jaunā Vertera ciešanas’’ ir uzrakstīts balstoties uz patiesiem notikumiem, kuri 1774. gadā norisinājās Veclārā. Šis romāns liek pamatus verterismam – sentimentālisma un romantisma literatūrā un laikmetā populāram uzvedības modulim, kas saistās ar pasaules skumju, melanholijas un pašnāvības domu kultu.
Sentimentālisms kā literatūras virziens attīstījās 18. gadsimta vidū un otrajā pusē, tas radās kā pretreakcija klasicisma stingro priekšrakstu sistēmai. Tā neatņemama daļa ir sentimentalitāte – tēlošana, kura orientēta uz lasītāju jūtu iekustināšanu, lai iedvestu domu par to, kas ir labs un, kas slikts, tas, savukārt, ir ļoti viegli panākams ar verterismu. Šis rakstīšanas paņēmiens liek lasītājam pašam izdzīvot – izjust aprakstītos notikumus, izprast varoņu jūtas un nostāju, līdzjust viņu gaitām, priekiem un arī nelaimēm, caur to atklājot varoņa garīgo pasauli, kura bieži vien ir pilna ar domām par nepiepildītu – neiespējamu mīlestību un pat domām par pašnāvību. Verterisms piedzima caur šo romānu un kļuva par neatņemamu sentimentālisma sastāvdaļu.
Romāns ‘’Jaunā Vertera ciešanas’’ tiek dēvēts kā sentimentālisma darbs, jo satur sevī galveno tā pazīmi – pozitīvu vērtējumu pret dabu, jūtām, laimi, brīvību, pagātni un bērniem. To sevī pauž romāna galvenais varonis Verters.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1235132
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties