Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:106404
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nespēcīgi centieni atrasts pasaules reālo pusi. Vājums, kas spēj pāraugt pašā apskaužamākajā spēkā, dzīvo tikai mūsu apziņā, kas mūs bīda pa dzīvi kā tādas marmora figūriņas. Mēs tām pakļaujamies, domādami, ka tā ir vienīgā vēl patiesi īstā būtība - sekot savai apziņai.
Fiziski vājais varonis mēģina atklāt savas dzīves būtību. Caur tumsu un gļēvu neģēlības plīvuru viņā dzimst pašapmierinājums. Kad ir atvairīts pēdējais pasaules palīdzības mēģinājums, galvenais varonis rod spēku savā ļaunajā būtībā. Lai arī cik dīvaini tas nešķistu, tieši neģēlīgā rīcība, kas būtu pelnījusi visas pasaules nosodījumu, ir kā atpestītājs – spārnota vēsts no pagātnes. Galvenais varonis sapinies savās ilūzijās un pārmetumos nespēj atklāt patieso sevi, viņš cīnās ar savu negatīvo atspulgu, bet tas ņem virsroku.
Nav tik svarīgi – vai stostīšanās ir sekas vai cēlonis, bet svarīgi ir tas, cik lielu postu tā nodarījusi cilvēka pašapziņai. Naids kā nokaitēta adata caururbj un padara nejūtīgu topošo mūku pret pasaules asarām un sāpēm. Viņa nespēja piedot mātei vairo viņa neizsīkstošo naidu pret katru, pat vissīkāko, esamību. Jauneklis maldās pa apziņas vistumšākajiem nostūriem, nespēdams rast mieru un atbildi savam mūžīgajam jautājumam – kas šajā pasaulē ir būtisks, vai tas ir skaistums vai arī spēja to pieveikt. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1152674
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties