Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:561771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki arvien vairāk saskarsmē izmanto uzvedības standartus, tāpēc ir ļoti svarīgi zināt, ievērot un cienīt arī citu tautu paražas. No tā kā mēs izturēsimies svešās zemēs būs atkarīgas mūsu lietišķās attiecības. Lietišķā jeb biznesa etiķete nosaka darījumu cilvēku īpašos uzvedības noteikumus. Etiķete mūsu dzīvē ir ļoti svarīga, jo dzīve uz katra soļa pierāda, ka labāk rēķināties ar sabiedrībā pieņemtām normām nekā tās ignorēt.
Japāņu etiķete ļoti atšķiras no citu tautas uzvedības noteikumiem. Ja mēs to salīdzinām ar mūsu vai lielākajā Eiropas daļā izplatītajām pieklājības normām, viņu tradīciju savdabība ir acīmredzama.
Japānas kultūru, valodu un uzvedību noteikusi ģeogrāfiskā atrašanās vieta. Japāņu kultūra ir izveidojusi tādas nacionālā rakstura iezīmes kā ārkārtēja pieklājība, pacietība, pakļaušanās autoritātēm, disciplinētība. Japāņiem jau no agras bērnības tiek ieaudzinātas savstarpējās apziņas saistības, prasme dzīvot kolektīvā, kā arī korporatīvisma gars.
Stājoties saskarsmē ar japāņiem, der paturēt prātā šīs tautas valodas specifiku. Vārds „jā” japāņu valodā ne vienmēr apzīmē vai izsaka apstiprinājumu. Tas liecina par dzirdētās informācijas uztveršanu un gatavību arī turpmāk uzklausīt partneri. „Nē” šajā gadījumā ir vēl sarežģītāks. Japāņu valodas etiķete nepieļauj pārāk kategoriskus formulējuma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178959
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties