Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:153876
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Divdesmitā gadsimta pirmajā pusē nav bijis neviena nozīmīga notikuma , kuru Džons Doreds nebūtu fiksējis.Viņš filmējis karaļus, šīs pasaules varenos karus un Ziemeļpola pakļaušanu. Viņš vienmēr palicis uzticīgs pats sev un dzīves notikumu objektīvai atspoguļošanai.
Jānis Doreds dzimis 1881. gadā Cēsīs (Vendenē). Viņa ģimene vienmēr bijusi tīri latviska, taču pats vēlākajos gados saukts dažādos vārdos: vecāku kristībās dotajā vārdā par Jāni, vācu tirgotājam viņš bija Hanss, Krievijā- Ivans, bet amerikāņiem un pārējai pasaulei – Džons. Kas zina, kā būtu veidojusies Jāņa Doreda dzīve, ja pēc mācekļa gadu nostrādāšanas vācu tirgotājs viņu nebūtu izmetis uz ielas. Ar tirgotāja doto vilka pasi par darbu dzimtajā pilsētā varēja nesapņot, tādēļ ģimenes apspriedē nolemts- Jānim jābrauc uz Maskavu, kur jau strādāja viņa brālis Kārlis.
Ceļā viņš devās ar tēva dotiem diviem rubļiem kabatā. Sākumā dzīve svešumā nerādīja laipnu vaigu – abi ar brāli dzīvoja nelielā istabiņā, kur tik vien bija kā nekrāsots galds un pāris gultu. Tad kārtējais likteņa pavērsiens- viņu pieņēma darbā Maskavas lielākajā fotoveikalā, kur viņš pirmo reizi saskārās ar aizraujošo fotogrāfijas pasauli.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties