Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929147
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Imants Ziedonis – viens no spilgtākajiem Latvijas rakstniekiem, kas savu daiļradi neizpaužas tikai vienā veidā. Savas daudzās talanta šķautnes Imants Ziedonis lasītājam atklāj caur dzeju, publikācijām, prozu, literatūru bērniem, epifānijām un citiem darbiem. Imants Ziedonis uzrunā lasītāju ar savu savdabīgo domu lidojumu un valodas izpausmēm, kas reizēm lasītāju aizrauj, liek viņam aizdomāties, mēģināt izprast sevi un arī paša Imanta Ziedoņa domu gaitu. Lasot rakstnieka darbus rodas iespaids, ka Imants Ziedonis prot kopā savienot lietas, kas reālajā dzīvē nebūtu iespējamas, piemēram, cilvēku jūtas un pārdzīvojumi, kā arī ētiskās un estētiskās vērtības. Tieši šo neatkārtojamību, savdabīgo valodu, izteiksmes iespēju lasītājs var izjust lasot rakstnieka darbus un iepazīstot viņa personību.
Imanta Ziedoņa dzejolis „Kā svece deg” ir iekļauts dzejoļu krājumā ar tādu pašu nosaukumu. Dzejolis ir tapis 1971. gadā. Dzejoļu krājumā dominē atsvešinātības un vientulības motīvi, atskārsme par cilvēkiem atvēlētā laika ierobežotību un vēlēšanos izprast dzīvotgribu, tās īstajā nozīmē.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties