Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Izdevumu veidi, kas saistīti ar nekustamas lietas faktisku tiesisku valdīšanu, to raksturojums un atgūšanas iespējas no lietas īpašnieka

     

    Eseja4 Nekustamais īpašums, Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744311
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pati Tiesu palāta konstatējusi, ka prasītāja pieliktās tapetes varējušas izturēt ilgāku laiku nekā parastās tapetes. Bet tādā gadījumā prasītāja pieliktās tapetes taču lielākā mērā veicinājušas dzīvokļa uzlabošanu nekā parastās tapetes un, būdamas izturīgākas, tās, ietaupot izdevumus, pavairojušas tā ienākumus. Tādēļ Tiesu palāta viņas konstatētos apstākļos nevarēja prasītāja pieliktās tapetes kvalificēt kā greznuma izdevumus”.
Nomniekam ir tiesība atdalīt radītos izdaiļojumus, ja vien tas viņam ir izdevīgi un ja to var izdarīt nekaitējot nomas priekšmetam un tikai ar iznomātāja piekrišanu, no kura gribas ir atkarīgs, vai piekrist izdaiļojuma atdalīšanai vai arī piešķirt par tiem atlīdzību naudā.
Civillikuma 869.pantā minēts, ka izdevumus, ko taisījusi trešā persona ne pašai lietai, bet lietas augļiem un to ražošanai, ievākšanai un glabāšanai, nes vai atlīdzina tas, kas šos augļus saņēmis, un tādā mērā, kādā tie viņam devuši labumu.
Šīs noteikums attiecas ne tikai uz lietas tiesisku valdītāju, bet arī uz katru trešo personu, kura taisījusi izdevumus lietas augļu ražošanai.
Civillikumā, Lietu tiesībās ir norādīti izdevumu veidi un to atgūšanas iespējas gan no labticīga, gan no ļaunticīga valdītāja. Minētie izdevumi var būt saistīti ar lietas uzturēšanu un saglabāšanu paša īpašnieka interesēs, piemēram, lietas remonts, uzlabošana. Citos likumos, piemēram, „Par dzīvojamo telpu īri”, pienākumi var būt noteikti arī sabiedrības drošības nolūkā- turēt būvi tādā stāvoklī, lai no tās nevarētu rasties kaitējums citām personām. Ir svarīgi zināt savas tiesības un pienākumus, lai pats sev varētu atvieglot dzīvi, piemēram, tagad noslēdzot telpu īres līgumu, tajā var minēt izdevumus un atgūšanas iespējas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334623
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties