Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904038
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Patiesais islāmu fundamentālisma iedibinātājs bija sunītu pasaulē Saijīds Kutbs (1906-1966), kas atradās spēcīgā Maudūdī ietekmē. Arī pēc pievienošanās Musulmaņu brālībai 1953.g. viņš joprojām palika reformators un cerēja piešķirt rietumu demokrātijai islāmisku vērienu, kas ļautu izvairīties no vispārējas ideoloģijas galējības.
Rietumu aprindas uzskata talibus par īstenticīgiem islāma ticīgajiem. Lielākā daļa medrifu talibu studentu nāk no puštunu cilts, un viņi cenšas apkarot citu cilšu locekļus, kuricīnās pret talibu režīmu valsts ziemeļos. Arī musulmaņu fundamentālisti pārvērš savu eksistenci cīņā ar reliģiju kā vardarbīgu ieroci.
Amerikāņu sagrābšana kā ķīlnieki Teherānā nepārprotami pārkāpj korāna likumus, kas nosaka, ka pret gūstekņiem jāizturas ar godbijību un tie jāatbrīvo pēc iespējas ātrāk. Korānā, patiešām, skaidri teikts, ka gūstekņus drīkst ņemt tikai parastos kara apstākļos, tātad iespēja sagrābt ķīlniekus laikā, kad nenotiek karadarbība ir izslēgts.
Lai gan daudzi hinduisti aizstāv musulmaņu tiesības, tie tiek nonievāti, viņus apsūdz par geto iemītnieku mentalitāti, ka viņu ģimenēs dzimst pārāk daudz bērnu, ka viņi ir atpalikuši savos uzskatos. Indijas laukos musulmaņus izspiež no ierastajām dzīvesvietām, un viņiem grūti atrast labu darbu un dzīvesvietu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1335960
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties