Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448234
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.09.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Instant kafija ir viena no visplašāk patērētajām dzēriena formām pasaulē. Tā ir ērtāka, ātrāk pagatavojama un viegli pieejama nekā tradicionālā kafija. Tomēr jautājums par tās ietekmi uz cilvēka veselību ir aktuāls un bieži diskutēts. Zinātniskie pētījumi liecina, ka kafijas patēriņš, tostarp instant kafija, var ietekmēt gan fizisko veselību, gan psihisko stāvokli, gan ilgtermiņa riska faktorus.
Instant kafija tiek ražota, izmantojot šķidruma ekstrakcijas un žāvēšanas procesus, kas ļauj iegūt pulverveida kafiju, kas ātri šķīst ūdenī. Šajā procesā tiek saglabāts lielākais kafijas aromāts un kofeīna daudzums, taču daļa bioloģiski aktīvo vielu, piemēram, antioksidantu, var samazināties. Kofeīns ir galvenā sastāvdaļa, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu, stimulē modrību un uzlabo koncentrēšanos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties