Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Imanuels Kants "Laime ir tādas ar prātu apveltītas būtnes stāvoklis pasaulē, kurai viņas eksistences veselumā viss notiek pēc viņas vēlēšanās un gribas"

     

    Eseja3 Filosofija

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:820372
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katra cilvēka dzīves mērķis ir laime, līdz ar to tā tiek meklēta visur – brīvībā, ticībā, cerībā, mīlestībā, draudzībā, pienākumā, darbā, varā, bagātībā, skaistumā, harmonijā, saskaņā ar sevi, sabiedrību, visumu utt. Laime tiek meklēta pastāvīgā, pozitīvā dzīvē, liktenī, mūžībā, pat mirklī un nemirstībā, ideālos, ģimenē, dzīves pilnībā, atpūtā un tml. Bet katrs cilvēks laimi meklē citur, jo, kā teicis Herberts Spensers ”laime ir pārāk subjektīva, individuāla, svārstīga un pat kaprīza; tā atrodas nejaušības varā; ir pārāk pretrunīga; ir likteņa dāvana.“ Piemēram, Kants saskata laimi paša pilnībā un apkārtējo laimē, savukārt citi cilvēki tā nedomā, līdz ar to tas ir subjektīvs, individuāls vērtības mērs, kas atrodas nejaušības varā, jo vienu mirkli jau minētais Kants var justies apmierināts ar dzīvi un sevi, viņam var likties, ka dzīve ir piepildīta, bet otrā mirklī var justies pilnīgi pretēji, tādēļ laime ir likteņa dāvana. Tā kā laime ir subjektīvs jēdziens, tad katrs to saskata citās vērtībās un labumos. Kā piemēram, kultūra ir tikai viena neliela šo vērtību daļa. Kultūras attīstība ir tikai kultūras situācijas uzlabojums, bet spriest, vai cilvēks ir laimīgs, pēc kādas dzīves situācijas ir ļoti nepilnīgi, jo cilvēkam ir jābūt apmierinātam ar dzīvi kopumā. No tā mēs varam secināt, ka kultūras attīstība tikai rada prieka un apmierinājuma sajūtu. Un, piemēram, ja kāds jūtas laimīgs tādēļ, ka kultūra ir sasniegusi jaunu, vēl nebijušu pakāpi, tad drīz vien šī laimes sajūta pazūd un atkal cilvēkam ir vēlēšanās pēc kaut kā jauna un nebijuša, vēlme tiekties pēc nesasniegtā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1240661
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties