Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:499643
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ierobežojumi no valdnieka puses, tikai liecinātu par tā “nepilngadīgumu” un grautu tā autoritāti. Valdniekam jāuzskata, ka ļaudīm jābūt ar brīvu gribu pret ticību, lai viņa tauta būtu apgaismota un progresējoša, tāds monarhs tiktu cildināts paaudžu paaudzēs par tādu attīstības pilnu pieeju un to vēlās jebkurš. Kā arī no likumdošanas viedokļa valdniekam nekādas briesmas nerada, kad kāds publiski sludinātu labākas idejas valsts pārvaldē, bet gan tas dotu progresivitāti valsts pārvaldes formā.
Manuprāt, apgaismības laikmets tajā laikā bija pats nepieciešamākais, lai mazinātu to laiku tumšumu un baznīcas grožus. Cilvēkiem vajadzēja progresēt un attīstīties savās domās un rīcībās, redzēt plašāk pār baznīcu un visu to iekārtu. Apgaismoti un droši cilvēki valsts pārvaldei bija ļoti noderīgi, tāpēc atbalstīja šo kustību, jo tas ļāva progresēt valstij kopumā. Cilvēki sāka izzināt pasauli un tās procesus, nevis pie visām likstām vainot Dievu. Tie monarhi un pārvalde, kas mudināja uz apgaismotību, bija lielākie ieguvēji, jo tā valsts progresēja pa stundām. Piemēram, tika izgudrotas dažādas mašīnas vai ierīces, kas veicināja kādas fabrikas ražošanas apjomus un ar laiku valstij nesa lielu ekonomisku pienesumu. Tika izpētīta pasaule, veidotas kolonijas utt. Pēc manām domām, apgaismības laikmets bija viens no nozīmīgākajiem notikumiem vēsturē, jo tas ļāva progresēt ar lieliem soļiem Eiropas iedzīvotājiem visās jomās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties