Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:391034
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai veselības aprūpe būtu ideāla, ir nepieciešamas ļoti daudzas izmaiņas pašreizējajā veselības aprūpes sistēmā, jo pašlaik tā noteikti nav ideāla. Nav jau arī slikta, bet ir lietas, kurām tomēr vajadzētu būt savādākām.
Sākot jau ar ģimenes ārstiem... Tas parasti ir pirmais cilvēks, pie kura mēs vēršamies, kad mums ir veselības problēmas. Latvijā pagaidām ir tāda situācija, ka ir šo ģimenes ārstu trūkums. Ja pavēro šo situāciju, tad vienam ārstam ir ap 1000 pacientu un man tas nešķiet normāli. Ja vienam ārstam ir tik liels daudzums pacientu, nav iespējams nodrošināt pietiekoši kvalitatīvu apkalpošanu. Piemēram, tur, kur es dzīvojum viens ģimenes ārsts ir visiem tuvākajiem pagastiem un šķiet, ka kopējo pacientu skaits pat pārsniedz šo tūkstoti. Tas nav normāli. Veidojas rindas pie ģimenes ārstiem. Tāpēc, lai kaut nedaudz veselības aprūpi padarītu par ideālāku, ir jāpalielina ģimenes ārstu skaits.
Nedrīkst būt arī tāda situācija, ka pacientam ir jāgaida rindā uz ārstēšanu. Kamēr rit šis laiks, slimība var progresēt un beigties ar letālām sekām. Vajadzētu būt ārsta pieejamībai 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā. Tāpat ārstam ir jābūt labi atalgotam; viņam jādzīvo savam izglītības līmenim un ieguldītajam darbam atbilstošā līmenī, jo tikai tad palielināsies studēt gribētāju tieši medicīnas jomā. Stipri vajadzētu pacelt arī mediķu algas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties