Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567759
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Reinhards Seltens (Reinhard Selten) darbā „Kas ir ierobežotā racionalitāte?” („What is Bounded Rationality?”) pauž nozīmīgu atziņu:” Ierobežotā racionalitāte nav tas pats, kas iracionalitāte”. Proti, tas, ka indivīds praktiski nespēj būt absolūti racionāls, nepadara viņu par irracionālu. Starp ierobežotu racionalitāti un iracionalitāti pastāv būtiska atšķirība. Par iracionālu varētu saukt „ticību laimīgajiem skaitļiem” , turpretī, ierobežota racionalitāte ir racionalitāte, kura sevī neiekļauj visus iespējamos situācijas attīstības variantus, bet gan praktiski iespējamo daļu no tiem.
Vērā ņemams ir arī fakts, ka „dažādu sociālo zinātņu nozaru pārstāvjiem ir tieksme izskaidrot parādības sabiedrībā un indivīda uzvedībā no savai nozarei raksturīgām pozīcijām.” Līdz ar to, likumsakarīgi ir tas, ka atšķirīgu nozaru pārstāvjiem ir atšķirīgs viedoklis un uzskati par šo tēmu. Autors Herberta Saimona ideju par ierobežoto racionalitāti uztver šādi: tā kā ne indivīdi, ne organizācijas nespēj paredzēt visus ar lēmuma pieņemšanu saistītos apstākļus un ierobežojumus, tad absolūta racionalitāte izvēles izdarīšanā nav iespējama, līdz ar to, lai arī cik racionāla būtu rīcība, vienmēr pastāvēs apstākļi, kas šo racionalitāti ierobežo.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1336804
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties