Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:334278
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Montesuma uzskatīja, ka Hortess ir baltādainais dievs Kesalkoatls. Montesuma sniedza dāvanas ienācējiem līdz saprata patieso iemeslu kāpēc viņi ir ieradušies valdnieka zemē. Grāmatas ‘’Montesuma meita’’ piezīmēs autors minējis, ka reliģiskā kulta aprakstīšanai izmantojis spāņu mūka un misionāra Bernardino de Saaguna grāmatu.
Kopumā var teikt, ka grāmata satur vēsturiski pareizus faktus, ‘’Montesumas meita’’ tiek uzskatīta par nozīmīgāko Hegarda grāmatu tieši tāpēc, ka viņš ir izpētījis un ieguvis dokumentālus, vēsturiskus un etnogrāfiskus materiālus. Uz šī pamata viņš atainojis acteku kultūru, zemi, sadzīvi, reliģiju, kā arī kā acteku cīņu pret spāņiem. Romāna autors stāstā ievijis vēsturei nozīmīgas un reālas personas, kas lasītājam liek noticēt, ka aprakstītie notikumi ir patiesi un ticami. Hegards ar piezīmēm paskaidro lasītājam terminus, sniedz komentārus, kas palīdz labāk izprast grāmatā aprakstīto. Tā kā autors atklāti parāda savas simpātijas pret actekiem, patiesiem faktiem savijoties ar iztēli un viedokli, var teikt, ka darbs ir vairāk subjektīvs nekā objektīvs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties