Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:687519
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stāsts ir par Juri, kurš parādīts pēc it kā paša izraisītas avārijas, kuras rezultātā bojā gājuši trīs cilvēki, pats Juris dzīvi pēc avārijas pavada ratiņkrēslā. Stāsts rakstīts ar melnu tinti, tomēr pat vistumšākajā naktī uzaust zilas gaismas pārpildīts cerību stars. Mārtiņa Eihes restaurētajā drāmā gaidu gan konfliktu nopietnību, pārdzīvojumu dziļumu, gan pavīdam cerības staru. Vienīgie, kas signalizē par cerību stara esamību ir zilie ekrāni, kas piestiprināti metāla stangām. Zils ekrāns, kas kliedē vientulību, saikne ar iluzoru pasauli, kurā tikvien kā jaušama šoseju sadalošā, baltā līnija. Ik pa laikam ekrānā nozibsnī govij līdzīgs siluets, fonā zvaniņu skaņas, circeņu sisināšana. Atmiņu skaņas, ej, nu, sazini, par ko. Vai bezrūpīgāku dzīvi, vasaru, dzīvi pirms ... ?
Andas Albužes Rasma, Jura māte, attēlota kā sieviete, kas dzīvo nekam. Ne sev, arī ne dēlam. Staigā ļurīgā apģērbā, nekoptiem matiem, ilgojas pēc laikiem, kad strādāja. Gunāra Priedes norāde lugā vēsta, ka Rasma patiesībā ir dzīvesprieka pilna. Viņas vitalitāti vien apklusinājusi traģēdija ģimenē. Tomēr G. Priedes Rasma ir stalta un glīta, M. Eihes – sevi nemīloša, kurai dēls šķiet kā svešinieks, kā traucēklis, lai gan pašas lutināts.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1182965
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties