Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:967333
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

‘’Augstas gudrības grāmata’’ bija enciklopēdija tā laika latvietim. Lasot šo grāmatu, var vieglāk izjust tās atšķirības, kas mūs šķir no 18. gs. laika gājuma. Tā mums liek iedomāties, kā cilvēki dzīvoja, domāja tad. Gandrīz 250 gadus atpakaļ viss bija citādāk. Nav brīnums, ka cilvēks tad un cilvēks tagad – abi redz šo darbu citām acīm.
G. F. Stenders ievirzīja latviešu zemnieku intelektuālo attīstību un pavēra viņiem ceļu uz modernāku sabiedrību. Viņš bija kā paraugs nākošajiem latviešu literātiem. Stenders ne tikai attīstīja latviešu valodas gramatiku, bet parādīja piemēru, kādas grāmatas vēl var rakstīt. Mūsdienu vidējam latvietim ‘’Augstas gudrības grāmata’’ liekas neinteresanta lasāmviela, jo daudz kas aprakstītais šķiet aplams un bērnišķīgs, pie tam daudz kas tiek saistīts ar Dievu, neatstājot vietu paša cilvēka interpretācijai. Taču G. F. Stenders un ‘’Augstas gudrības grāmata’’ bija kā sākums, kā iedvesma latviešos. Ir nepieciešams vairāk novērtēt Stendera devumu Latvijas vēsturē un latviešu literatūrā, jo tas tiešām ir būtisks un bija par pamatu tam, kāda tauta mēs esam tagad.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties