Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377142
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās katrā valstī un sabiedrībā ir novērojama tendence, ka tās vairs nav uztveramas par atsevišķām un patstāvīgam, unikālam vienībām. Tie ir iekļautās kopējās attiecībās, standartos un saiknēs. Tās parādības ir saistītas ar kopējo procesu, kura nosaukums ir - globalizācija.
Globalizācija — tas ir valstu integrācijas vispārējs un daudzpusējs process, kurā notiek kulturāla, ideoloģiska un ekonomiska valsts apvienība, kā arī nacionālu un etnisku vienotību sajaukšana, kas piemīt mūsdienu civilizācijai.
Visas pasaules valsti un tautas pastāv kopējos augošos mijiedarbības apstākļos. Civilizācijas un vēsturisku procesu gaitas attīstības paātrinātie tempi pacēla jautājumu par globālās savstarpējās attiecības neizbēgamību, par to padziļinājumu, stiprināšanu, kā arī valstu un tautu izolācijas likvidāciju.
Mūsdienu sabiedrības ir raksturīga mobilitāte, aktīvais dzīves veids, rāmiju un robežu sagraušanās, kā arī strauja attīstīšana, kreatīva domāšana, strauja integrācija. Pēdējie vēsturiskie notikumi ļoti ietekmēja uz valsts un tautas ciešu un paātrinātu satuvināšanas procesu. Šie procesi aptvēra ar vien lielāku teritoriju un mobilizē progresu ar jauno ātrumu. Internacionalizācijas process arī ieņēma savu vietu sabiedrības attīstīšanā. …

Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties