Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:908182
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās globalizācija ir pārvērtusies par galveno starptautiskās ekonomikas politikas tēmu. Jau gadu desmitus ir redzama augsta pasaules ekonomikas izaugsme. Kopš otrā pasaules kara beigām pasaules tirdzniecība strauji izauga. Daudzas tautsaimniecības jomas šodien vairāk nekā jebkad ir atkarīgas no savu preču eksporta. Pasaule ir kļuvusi mazāka pateicoties ātrākiem transporta līdzekļiem, bet vēl vairāk pateicoties komunikāciju ierīcēm, īpaši ziņu pārraidīšanai un finanšu operācijām, kuras tiek izpildītas sekunžu laikā visā pasaulē.
Globalizāciju var skaidrot kā procesu, kuras iespaidā valstis un kontinenti ar dažādu mehānismu palīdzību aizvien vairāk saistās savā starpā. Tātad šis jēdziens ietver sevī starpvalstu sistēmu, sabiedrības un tirgus savienošanu. Sekojošā shēma rāda cik strauji pēdējos gados ir audzis eksports, pie kam eksports pārsniedzis produkciju vairāk nekā divkārtīgi. Šī globalizācija ir nesusi lielas izmaiņas pasaules stāvoklī. Šis jaunais stāvoklis ļoti lielā mērā izmaina ekonomikas norises. Elektroniskā un ļoti lētā sakaru komunikācija atvieglo cenu salīdzināšanu, pasaules tirgus apgūšanu. Pateicoties tam ir palielinājusies konkurence. Daudzos tirgos ražošanas apjoms ir lielāks nekā pieprasījums līdz ar to konkurence nes līdz ar sevi kolosālu cenu spiedienu. Tā rezultātā rodas milzīgas racionalizācijas, saspringti darba apstākļi, darbinieku atlaišanas un tādiem faktoriem, kā valsts specifiskā kultūra tiek veltīts mazāk uzmanības.
Globalizācijas priekšrocības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1214115
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties