Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:790902
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

“Lisabonas grupa”, kuru veido 18 speciālisti no Eiropas, Ziemeļamerikas un Japānas, veikusi mūsdienu pasaules globalizācijas tendenču sociālo, ekonomisko un ekoloģisko aspektu analīzi, ir izstrādājusi pasaules attīstības scenāriju, un viena no scenārija galvenajām tendencēm: "Pasaules ekonomikas koncentrēšanās trīs reģionos - Japāna, Ziemeļamerika, Rietumeiropa, jauno globalizācijas procesu kontekstā". Pēc autores domām, speciālisti grib uzsvērt, ka par visu galveno procesu noteicēju valstīm kļūs tās, kas ir spējušas visvairāk pielāgoties jaunajiem tehnoloģiskajiem procesiem, kas visvairāk iegulda zinātnē un jaunu tehnoloģiju radīšanā. Kaut arī Latvija nav starp šīm valstīm, mūsu uzņēmējiem jāmeklē jauni noieta tirgi tieši šajās valstīs, jāmēģina konsultēties ar šo valstu uzņēmējiem, kā arī jāmeklē sadarbības partneri tieši šajās valstīs. Tomēr sakarā ar straujo tehnoloģiju attīstību Eiropas, Ziemeļamerikas un dažās Āzijas valstīs, palielinās plaisa starp sociāli integrēto un sociāli izstumto iedzīvotāju daļu. Tas nozīmē, ka, ja ASV lielākā daļa iedzīvotāju ikdienā brīvi izmanto internetu, iegādājas jaunāko modeļu mobilos tālruņus, ražošana notiek ar jaunāko datortehnoloģiju palīdzību, tad, piemēram, lielākajā daļā Āfrikas valstu nemaz nezina, kas ir internets, un ražošana tur ir viszemākajā līmenī visā pasaulē. Straujā tehnoloģiju attīstība attīstītākajās valstīs padara mazattīstītās valstis par atpalicējiem uz citu fona. Tāpēc vēlme, ka visu valstu iedzīvotāji varētu dzīvot vienlīdzīgos apstākļos vismaz nākamos 100 gadus paliks tikai neīstenojams sapnis.
Pēdējos gados Latvijas valsti dažādi globalizācijas procesi ir skāruši vistiešākajā veidā. Jācer, ka Latvijas uzņēmēji spēs pielāgoties arī citiem procesiem nākotnē, kas valsti ietekmēs tuvākajos gados. Visas izmaiņas jāuztver kā labas pārmaiņas, jāpiemēro tās savām vajadzībām, tad viss izdosies.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1237092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties