Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947650
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Katrs no mums var rīkoties un mainīt savus paradumus, lai mazinātu gaisa piesārņojumu. Ir vairāki pasākumi, kurus veicot var uzlabot gaisa kvalitāti. Piemēram , mēs varam izvēlēties videi draudzīgākus ceļošanas veidus, izmantojot sabiedrisko transportu. Mazāk automašīnu nozīmē mazāku gaisa piesārņojumu. Cilvēki bieži vien izmanto katrs savu automašīnu, tādā veidā radot sastrēgumus un būtiski palielinot autamašīnu radīto izplūdes gāzu apjomu. Ikdienas gaitās mēs varam doties kājām vai braukt ar velosipēdu.
Gaisa piesārņojumu var mazināt, taupot elekrtoenerģiju. Bieži vien, lai ražotu elektroenerģiju un siltumu, tiek dedzinātas ogles, naftas produkti u.c., kā rezultātā gaisā nokļūst gaisu piesārņojošās kaitīgās vielas.
Nededzināt atkritumus ugunskurā, lai arī cik ērti tas neliktos. Dedzinot dažāda veida plastmasas un citus materiālus ugunskurā, izdalās indīgi gāzu savienojumi, kas piesārņo gaisu. Bez tam tā ir arī nelitderīga resursu izmantošana, jo šos atkritumus var pārstrādāt.
Vēl varētu vairāk atbalstīt sabiedrisko transportu, kas darbojas, izmantojot elektroenerģiju, tādā viedā niepiesārņot gaisu un neizdalīt izplūdes gāzes; ierobežot smagā un vieglā transporta kustību pilsētas centrālajā daļā; vismaz reizi mēnesī taisīt dienas bez auto.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties