Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:704285
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Gaiss gluži kā ēdiens un ūdens ir viena no cilvēka vajadzībām, lai dzīvotu. Tomēr, lai dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi liela nozīme tajā ir arī ieelpotā gaisa kvalitātei, kuru ar neapbruņoti aci nevar nedz noteikt, nedz izmērīt. Lai cik tas ironiski neliktos, mazattīstītās valstīs gaisa kvalitāte nereti ir daudz labāka kā attīstītajās valstīs. Tam, protams, ir daudz un dažādi izskaidrojumi. Arī mūsdienās sabiedrība nereti neapzinās kopējās gaisa kvalitātes ietekmi uz katra cilvēka organismu un tā radītās sekas.
Ievērojama daļa pasaules iedzīvotāju dzīvo teritorijās, jo īpaši pilsētās, kur tiek pārsniegti dažādi gaisa kvalitātes standarti, jo ozona, slāpekļa dioksīda un daļiņu piesārņojums rada būtisku risku veselībai. Arī Latvija ir to valstu sarakstā, kur pilsētās konstatēta sliktāka gaisa kvalitāte nekā lauku apvidos. Minēto situāciju skaidro apstāklis, ka pilsētās ir krietni lielāks apdzīvotības līmenis un no tā izrietošās sekas. Proti, lielāks izmantoto transportlīdzekļu un dzīvojamo māju skaits, dažādu rūpnīcu un uzņēmumu bāzēšanās pilsētās vai to tuvumā. Tomēr jāņem vērā, ka nereti, pastāvot vienam un tam pašam kopējā piesārņojuma daudzumam, ārējā gaisa piesārņojums dažādos laika apstākļos var būt ļoti atšķirīgs, tādēļ cilvēki, kas apdzīvo konkrētu teritoriju periodiski ir pakļauti gan zemas, gan pieņemamas, gan labas kvalitātes gaisa ietekmei.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties