Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:177066
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai noskaidrotu fizisko personu tiesībspēju un visas ar to saistītos jautājumus, ir jānoskaidro, kas tad ir fiziska persona.
“Fiziska persona ir cilvēks kā tiesību subjekts, tiesību un pienākumu nesējs. Šolaiku tiesības atzīst par personām visus cilvēkus bez izņēmuma; turpretim senās, piemēram romiešu tiesības, vergus neuzskatīja vis par personām, bet par lietām. Fiziska persona sākas ar piedzimšanu un beidzas ar nāvi. Abi šie fakti pierādāmi galvenā kārtā ar izrakstiem no dzimtsarakstu nodaļas reģistriem un baznīcas grāmatām, bet iespējami arī citi pierādījumi. Kas attiecas uz nāvi, tad divos gadījumos var rasties neskaidrības. Pirmajā gadījumā var notikt tā, ka vairākas personas iet bojā reizē (piemēram, kuģa, lidmašīnas, vilciena katastrofā un tamlīdzīgi); tādā gadījumā pieņem, ka tās visas mirušas vienā laikā, tā ka tās nevar mantot. Izņēmums paredzēts tam gadījumam, kad reizē iet bojā augšupējie un lejupējie, tad pieņem, ka pilngadīgais lejupējais miris pēc, nepilngadīgais lejupējais pirms savas augšupējā, tā ka tie viens no otra manto, un paredzami stiprākais nodod mantojumu savukārt tālāk. Otrajā gadījumā sevišķi grūti izzināt un pierādīt kādas personas nāvi, kad tā atrodas tai skaitā bezvēsts prombūtnē, kas var būt vai nu vienkārša vai kvalificēta (ja kāds nozudis kaujas laukā vai vispār nokļuvis kādās nāves briesmās un pēc tam pazudis). Šādu bez vēsts promesošu tiesa var izsludināt par mirušu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1166140
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties