Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:422957
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

20. gs. 20.-30. gados Eiropā valdīja 3 totalitārie režīmi – staļinisms, nacisms un fašisms. Visi trīs bija nežēlīgi, ignorēja indivīda personību, atklāti cīnījās par rasu vai šķiru tīrību, tomēr katram no tiem bija sava nostāja iekšpolitikā, ārpolitikā, valsts saimniecības attīstībā un sociālajos jautājumos.
Neviens totalitārais režīms nevar iztikt bez cenzūras un ļoti aktīvas propagandas. Visu trīs režīmu laikā citas valstī pastāvošās partijas tika aizliegtas, tādējādi visa vara tika koncentrēta vienas partijas rokās. Krievijā varu ieguva komunistu partija, Vācijā – nacistu (NSVSP) un Itālijā – fašistu partija. Attiecīgi Staļins, Hitlers un Musolīni ieņēma svarīgākos amatus valstī, izveidojot diktatūru. Cenzūra tika ieviesta pilnīgi visās dzīves jomās – presē, televīzijā un radio, tāpat kā literatūrā, mūzikā un citās kultūras jomās drīkstēja parādīties tikai atbilstošā režīma atbalstoši un popularizējoši darbi. Gan fašismā, gan nacismā, gan staļinismā valsts vadītājs tika glorificēts, tam tika piedēvētas dievišķas īpašības, turklāt tautu masas šo propagandu tā pieņēma un atbalstīja, ka Itālijā viss, kam Musolīni pieskārās tika uzskatīts par relikviju, bet Krievijā pēc Staļina nāves cilvēki uzskatīja, ka zaudējuši “Tēvu”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties