Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Europeanness – jaunas nacionalitātes rašanās vai esošo stiprināšana?

     

    Eseja2 Politika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:776683
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Europeanness jeb eiropeiskums tiek radīts uz zināmas pannacionālisma bāzes. Taču eiropeiskums patlaban nav nekas tāds, kas būtu kā pastāvīga identitāte, tas vēl joprojām ir process, kas apzīmē kaut kā būšanu vai kļūšanu par kaut ko. Tā ir identitāte, ko Eiropas Savienības (ES) politiskā elite cenšas mākslīgi un pakāpeniski konstruēt. Taču pagaidām, ja skatās uz ES dalībvalstīm, tad nākas atzīt, ka vēl joprojām vissvarīgākā ir nacionālā identitāte, un tikai tad, turklāt vēl tikai samērā zemā līmenī, savu nozīmi parāda šī eiropeiskā identitāte.
ES kā zināms pastāv dažādi uzskati par to, kādai tai jābūt, turpinot tālāku- dziļāku un plašāku- integrāciju. Ir nacionālās valstis, kas vairāk pieturās pie uzskata, ka tai ir jāpaliek kā neatkarīgu, suverēnu valstu savienībai, taču ir arī valstis, kas vairāk tiecas uz vēl ciešāku Eiropu, uz ES kā valsti. Līdz ar to par nozīmīgu jautājumu kļūst arī eiropeiskā identitāte- kāda tā ir un kādai tai jābūt? Vai Europeanness jeb eiropeiskumam būtu jābūt kā jaunai nacionalitātei vai arī tam ir tikai jābūt dalībvalstis un ģeogrāfiski un politiski noteiktos eiropiešus vienojošam elementam, taču kas tikai stiprina jau šo iedzīvotāju esošās identitātes- nacionālās.
Pagaidām, kad ES notiek zināmas diskusijas un pat domstarpības par to, kādai ir jābūt jaunajai ES un nākotnes integrētajai ES, ir skaidrs, ka par kaut kādu vienotu nacionalitāti nav iespējams runāt. Ja reiz dalībvalstis, pat nespēj vēl joprojām sakārtot līdz galam jautājumus ar konstitūciju, nespēj gluži veiksmīgi atrisināt budžeta problēmas, kā arī paplašināšanās jautājumus, tad nevar būt pat ne vīzijas par to, ka nākotnes ES varētu pārveidoties par kādu valstisku veidojumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1137280
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties