Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814907
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Izanalizējot pieejamo informāciju par Eiropas Savienības nostādnēm etnisko minoritāšu jautājumā, statistiku par etniskajām minoritātēm, etnisko minoritāšu problēmas un teorijas par etnisko minoritāšu problemātiku var izdarīt šādus secinājumus:
1. Eiropas Savienība sevi definē kā plurālistisku sabiedrību, kurā vairākas kultūras un etnosi var eksistēt līdzās. Šāda nostādne ir pilnībā pamatojama, ņemot vērā to, cik plaša un etniski dažāda ir Eiropas Savienība.
2. Statistikas datu ievākšana par etniskajām minoritātēm ir problemātiska. Tas saistās gan ar dažādajām termina „etniskā minoritāte” definīcijām, gan arī ar to, ka jautājumi par etnisko piederību tiek uzskatīti par sensitīviem, kā arī cilvēku identitātes mainību. Līdz ar to pētījumos ir grūtības tos pielietot, lai gan tas varētu palīdzēt dziļāk un precīzāk identificēt etnisko minoritāšu problēmas.
3. Diskriminācija galvenā problēma, kas saistīta ar etniskajām minoritātēm. Diskriminācija ietekmē cilvēka apmierinātību ar savu dzīvi.
4. Bezdarba problēma etniskajām minoritātēm saistīta ar diskriminācijas problēmu. Bezdarbs ietekmē gan pašu indivīdu, kurš ar to saskaras, gan arī kopēj valsts ekonomisko stāvokli.
5. Funkcionālisma teorija ir piemērota, lai skaidrotu pašreizējo situāciju etnisko minoritāšu situāciju Eiropas Savienībā, jo izskaidro norāda uz to, ka cilvēkiem ir nepieciešams laiks, lai asimilētos, tādejādi atrisinot etnisko minoritāšu problēmas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties