Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:386929
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Etniskās identitātes problemātika

Zigmunta Baumana raksts „Vienotība atšķirīgajā” [i.] ir pesimistisks nākotnes skatījums. Z.Baumans kā sociologs runā par vispārējo pasaules un konkrēti identitātes krīzi, par postmoderno pasaules iekārtu un tās cilvēkiem. Esošā pasaules sistēma ne tikai nespēj atrisināt pasaules problēmas, bet ar katru gadu padziļina tās vai veido jaunas. Manuprāt, tagad ir mirklis, kad nepietiek samierināties ar demokrātijas trūkumiem un mierināt sevi, ka labākas sistēmas nav, bet jāmeklē jaunas alternatīvas cilvēces funkcionēšanai globālajā pasaulē.
Piemēram, pēdējā laikā plaši diskutējamais dokuments ir „Latvijas Nacionālais attīstības plāns 2007–2013” 1. redakcijā. Globalizāciju, kuru daudzi uzskata par draudu nacionālajai identitātei, šis dokuments vērtē, kā „Latvijas iespēju” iekļauties starptautiskajā apritē un nodrošināt nacionālo drošību un ekonomisko uzplaukumu: „...globalizācija un dažādu starptautisko procesu pieaugošā mijiedarbība nav uztverama kā drauds Latvijas valstiskajai un identitātes suverenitātei”. [ii.] Ministru kabinets skar jaunu identitātes aspektu Latvijas sabiedrībai kopumā, nosakot uzdevumu „turpināt Latvijas integrēšanos un veicināt konkurētspēju un policentriskas pilsētu sistēmas veidošanos Baltijas jūras reģionā, vienlaikus, veicinot vienotas Ziemeļeiropas identitātes izveidi”. Vai reģionālā identitāte ir nākamais solis uz kopējo globālo identitāti?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1155406
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties