Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696051
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lugas sākumā viņš bija nejauks pat pret savu māti, pat lūdzot tēju: "(apstādamies, ļoti nepacietīgs Ak, es tak prasīju tējas!" Pretēji lugas beigām, kad viņš lūdz mātes palīdzību, lai mazāk sāpinātu tēvu: "Es jau tev sacīju: precēšu Matildi, tad viss atkal būs kārtībā. (...) Tēva dēļ, māt. Apdoma viņa dusmas - žēlabas..." Tomēr arī šajā situācijā Krustiņa centieni darīt labu nevainagojas ar panākumiem, māte viņu nolād un padzen, ko pati vēlāk nožēlo. Viņu moka sirdsapziņa par to, ka viņa audzinājusi savu dēlu un vai tas ir Krustiņa uzvedības iemesls. Šī luga parāda konfliktu viena cilvēkā, Krustiņā, kurš savā dzīvē nav spējīgs sabalansēt ētiku ar savām materiālajām problēmām.
Neskatoties uz to, ka šīs lugas ir sižeta ziņā tik dažādas, tās lasītājam dod svarīgu atziņu. Cilvēkam ir jābūt spējīgam sabalansēt estētiku un ētiku, jāvadās pēc sava morālā kompasa un jārespektē apkārtējo cilvēku jūtas un vajadzības. Šo vēstījumu R. Blaumanis ir pasniedzis viegli saprotamā veidā, bet tā, ka viss lugā pateiktais nebūtu viennozīmīgi un lasītājam pašam vajag izlemt, kura varoņa rīcība ir atzīstamāka.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties