Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:193116
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: Jaunie laiki (15. - 20. gs.)
Darba fragmentsAizvērt

Kārlis Gustavs Jungs, šveiciešu dzimtā ģēnijs un psihoterapeits, ir viens no 20. gadsimta ietekmīgākajiem psihologiem un domātājiem. Viņa ieguldījums psihoanalīzes un analītiskās psiholoģijas jomā ir atstājis dziļas pēdas cilvēces sapratnē par cilvēka psihisko dzīvi un garīgo attīstību. Jungs ne tikai papildināja Sigmunda Freida idejas, bet arī radīja savu unikālo pieeju psihiskajām parādībām, iedvesmojot cilvēkus saprast sevi un dzīvi plašākā kontekstā. Šajā esejas ievadā es apskatīšu Kārli Gustavu Jungu kā domātāju un viņa ietekmi uz psiholoģiju un cilvēces izpratni par pasauli.
Kārlis Gustavs Jungs sāka savu karjeru kā psihoanalītiķis, strādājot kopā ar Sigmundu Freudu. Tomēr viņa pieeja un redzējums par cilvēku psihisko dzīvi sāka attīstīties paša ceļā, atspoguļojot viņa plašo interesi par reliģiju, mītu, simboliem un cilvēka kolektīvo neapziņu. Junga izteiktās idejas par arhetipiem, kolektīvo neapziņu un individuāciju ietver cilvēka vēlmi pētīt savu dziļāko būtību un sasaistīt to ar visumu. Viens no Junga ieguldījumiem ir viņa izpratne par anima un animus, kas apraksta psihisko mijiedarbību starp vīrieša un sievietes iekšējo aspektu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties