Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • ES un Krievija: kopīgas vērtības, kopīgas intereses?

     

    Eseja5 Politika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:832213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

20.gadsimta vēsturiskais mantojums, kā arī citi vēsturiskie strāvojumi, atstājuši dziļu ietekmi uz Krievijas attiecību veidošanas procesu ar ārvalstu partneriem. Minētie aspekti traucē rast kopīgu nostāju arī jautājumos, kuros Krievijai un ES ir kopīgas intereses.
Jāņem vērā, ka atsevišķu ES dalībvalstu tolerance pret Krievijas ārpolitikas stratēģiju, apdraud ES principus, uz kuriem ir mēģināts veidot ne tikai ekonomisku, bet arī politisku savienību. Ņemot vērā, ka Krievijas ārpolitiskās nostādnes nevar mainīties īsā laika posmā, ES ir spiesta rēķināties ar Krievijas politikas īstenošanas mehānismu.
Šobrīd raugoties no kopīgo interešu pozīcijām Krieviju un ES vieno savstarpējās ekonomiskās intereses – energoresursu tirdzniecība, kas ir pamats abu sadarbības partneru tautsaimniecību attīstībai un iedzīvotāju labklājībai. Ekonomisko interešu lokā var minēt arī ES dalībvalstu ieinteresētība Krievijas lielajā iekšējā tirgū un kvalificētā darbaspēkā. Arvien lielāku nozīmi iegūst arī starptautiskā terorisma apkarošanas jautājumi un islāma fundamentālisma izplatības ierobežošana Eiropā un Krievijā.
Runājot par kopīgām vērtībām, jāsaka, ka Krievija nekad nav izteikusi vēlmi pieņemt Eiropas vērtību sistēmu, t.sk. sociālpolitiskajā plānā. Runas par Krievijas eiropeizācijas perspektīvām pārsvarā bijušās intelektuāļu aprindu nodarbe, nevis politiskās dienas kārtības jautājums. Arī tagad Krievijas prezidents Aleksandrs Putins apgalvo, ka Krievijai ir savs ceļš ejams, tai ir sava izpratne par demokrātiju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1157184
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties