Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:800329
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Muitas jomā galvenokārt darbojas ES regulas un Latvijas likumi regulē tikai tās jomas un tikai tādā apmērā kā nenosaka ES regulas. Svarīgākie ES dokumenti Muitas jomā ir: ES Muitas kodekss; Muitas nodokļu atvieglojumu sistēma; Vienotie muitas tarifi; TARIC klasifikators un regulas. Latvijas regulējošie dokumenti: Muitas likums; Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu; Noteikumi par valsts robežšķērsošanas vietu noteikšanu un RKP un RPP izvietojumu un LR VR.
Latvijas Muitas likums nosaka: LR muitas teritoriju; muitas lietu vadību; muitas iestāžu emblēmas; tiesības veikt muitas kontroli iekšzemē pamatojoties uz operatīvo informāciju; muitas kontroles zonu noteikšanu; personu apskates izdarīšanas kārtību; atteikšanos no precēm par labu valstij; muitas brokeru darbību; beznodokļu tirdzniecības darbības noteikumus.
1.

Vispārējā veidā varētu teikt, ka muitas maksājumi ir valsts noteikts obligāts maksājumu kopums, kurus iekasē muitas iestādes par precēm, kuras tiek ievestas vai izvestas no muitas teritorijas, kā arī samaksa par muitas sniegtajiem pakalpojumiem. Muitas maksājumu nomaksa ir valsts noteikts, obligāts pasākums un atbildīgas par šī pasākumu izpildi ir personas, kuras pārvieto preces pāri muitas robežai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties