Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:941519
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krievija 17.gs. otrajā pusē salīdzinājumā ar Rietumeiropas valstīm bija milzīga, bet ļoti atpalikusi valsts. Pilsētas bija vāji attīstītas, tirgus darījumos maz izmantoja naudu. Valsts ierēdņi atalgojumā saņēma zemi un tās dzīvojošos zemniekus. Krievija bija norobežojusies no Eiropas. Lasītprasme bija reta parādība Krievijā, tāpēc tikai ļoti nedaudz cilvēki bija iepazinuši Eiropas kultūras un zinātnes vērtības,savukārt 18. gadsimts bija ļoti nozīmīgs Krievijas kultūras dzīvē. Pēteris I ieviesa reformas, kuras atstāja iespaidu gan uz valsts pārvaldi, gan uz ekonomiku un izglītību, zinātni, kā arī sabiedrisko dzīvi. Ar Pētera I reformām ienāca pirmās eiropeiskās vēsmas Krievijā,tāpēc arī es izvēlējos šo eseju rakstīt tieši par šo personību un tās veikumu.
Pēteris I Krievijas vēsturē iezīmējas kā neatņemama sastāvdaļa. Jau zēna gados viņš iepazinās ar rietumu tradīcijām,apmeklēdams ārvalstu tirgotājus Maskavā.Pēteris mācījās arī militārās prasmes , kuģubūvi un kuģošanu. Zēns bija audzis un izglītojies Maskavas vācu tirgotāju kolonijā , ko sauca par Vācu sētu.Tur viņš apguva matemātiku , ballistiku un fortifikāciju.Arī dažādus amatus, ko prata vācu amatnieki.Tāpēc, nācis pie varas, viņš kopā ar 250 galminiekiem devās mācību braucienā uz Eiropas zemēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties