Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191872
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Citēšanas indeksi paredzēti, lai atvieglotu informācijas ieguvi un izplatīšanu, izmantojot šos avota atsauces savienojumus. Tā rezultātā ISI datubāzes ļauj navigēt literatūru unikālos veidos. Ar to ir iespējams atrast saistītos dokumentus neatkarīgi no valodas, nomenklatūras, nosaukuma vārda vai citiem atslēgas vārdiem. Citātā balstīta meklēšanas stratēģija ietver vienkāršu citēto atsauču meklēšanu, atsauču cikliskumu, līdz citēšanu un bibliogrāfisko savienojumu, kas caur kopējām atsaucēm savienoti ar saistītajiem papīriem.
ISI indeksi ir visaptveroši, tie nodrošina pilnīgu publicēto avotu pārklājumu, ne tikai oriģinālo pētījumu dokumentus, recenziju rakstus un tehniskās piezīmes, bet arī vēstules, ievadrakstus, labojumus un retrakcijas (retractions). ISI pētījumi ir parādījuši, ka arī pārējie minētie avoti dažkārt ir ļoti svarīgi, tiem var būt ievērojama ietekme un tie nodrošina noderīgas saites uz strīdīgiem zinātnes jautājumiem. Un, kas svarīgi, tie ne vienmēr var būt indeksēti citās vietās.
Citēšanas indeksam ir unikāla hronoloģiska spēja atvieglot potenciālo un retrospektīvo meklēšanu. Tāpat kā tradicionālajiem indeksiem iespējams apskatīt atpakaļ, lai atrastu agrākos dokumentus, un var iet atkal uz priekšu, lai noteiktu kurš citēts iepriekšējā darbā. Sākot ar vienu dokumentu vai grāmatu, lasītājs var identificēt papildus dokumentus uz ko tas ir atsaucies. Un katrs iegūtais dokuments var nodrošināt jaunu atsauču sarakstu. Līdz ar to tas sniedz iespēju migrēt caur dažādām paaudžu dokumentācijām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties