Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:173935
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eksistenciālisma literatūra nav tikai cilvēka eksistences galveno jautājumu risināšana un samierināšanās ar dzīves bezjēdzību un neizbēgamību, tas ir, emociju amplitūda ir ļoti plaša. To īpaši labi varam uztvert darbā „Mēris”, kurā cilvēki, nonākot uz iznīcības sliekšņa, katrs reaģē citādāk. Lasītājs iepazīst gan pesimistiskus raksturus, kas padodas pie pirmajām grūtībām, jo neredz jēgu bezjēdzīgai cīņai, gan varoņus, kuri pastāv par cilvēka nepadošanos un cīnīšanos, neraugoties uz to, ka viņi paredzēti nāvei.
Albērs Kamī savos darbos mums atklājs galvenās problēmas, kā indivīda savdabība un cīņa par brīvīvību, absurdo pasaulē, kā arī sniedz plašu uzskatu amplitūdu par šīm problēmām. Nenoliedzami svarīgākā eksistenciālisma problēma vai tēma, ar ko mūs iepazīstina gan A. Kamī savos darbos, gan citi eksistenciālisma rakstnieki un filozofi, ir indivīda un brīvības attiecības, kas tiek nodotas lasītājam visdažādākajās izpausmēs. Arī A. Kamī abos pieminētajos romānos cilvēku un brīvības attiecības ir ļoti dažādas un tām nav viena kopsaucēja. Tieši tādēļ secinot ir jāpiekrīt eksistenciālisma filozofijas pamatlicējam Sērenam Kirkegoram, kurš ir teicis, ka „cilvēki taču ir nelebojami. Tie nekad neizmanto brīvību, kas viņiem ir, bet pieprasa, ja tās nav”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1329218
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties