Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:674057
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iedomājoties Mareja Bukčina aprakstīto skarbo realitāti, liekas, ka neeksistē nekādu optimistisko izredžu situācijas labošanai, taču autors piedāvā reorganizēt sabiedrības sociāli politisko un ekonomisko sistēmu. Šobrīd sociālās ekoloģijas pētnieku mērķi un uzdevumi ir izpētīt reģionālās un vietējās sociāli ekoloģiskas sistēmas un noteikt to optimālās funkcionēšanas metodes, jeb, kā cilvēcei būtu jārealizē sava sadarbība ar dabu, nodarot pēc iespējas mazāku kaitējumu tai. Pētniekiem ir svarīgi pievērsties pie tādiem jautājumiem kā dabas resursu izmantošanas normas, pieļaujama “slodze” uz tām, kā cilvēcei būtu racionāli jāizmanto dabas dāvinātos resursus, jo tieši tie nodrošina cilvēces eksistenci uz mūsu planētas.
Teorētiķa Mareja Bukčina pārdomas noteikti noderētu arī mūsdienu cilvēkiem, jaunajai paaudzei un ne tikai. Ar šī raksta palīdzību, iespējams, cilvēce spētu noteikt savas patiesas vērtības, attiecībā uz dabu. Tikai no planētas iedzīvotājiem ir atkarīgs, cik ātrā laikā sabruks kapitālisms, kas pašlaik ir “piesedzies ar vīģes lapu”. Kādas ir cilvēkas attiecības ar citiem cilvēkiem, attieksme pret dabu un vidi, kā viņi ir gatavi uzvesties un ko ir gatavi saņemt, tās ir katra cilvēka individuālas pārdomas, individuāla izvēle – turpināt dominēt pār dabu vai nē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384324
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties