Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374761
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Krusta kariem Eiropā notika nozīmīgas pārmaiņas. Sākās uzplaukuma periods. Krusta kari attīstīja Eiropas iedzīvotājus, deva tiem jaunas zināšanas, prasmes. Arābu ietekmē attīstījās matemātika, medicīna, mūzika. Krusta kari palīdzēja attīstīties arī zemkopībai. Palielinājās apstrādājamo zemju daudzums. Cilvēki darbam sāka izmantot citus paņēmienus, padarot strādāšanu ātrāku un ražīgāku, piemēram, strādnieki vēršu vietā sāka izmantot zirgus, tāpēc vienā dienā varēja izdarīt divreiz vairāk darbu, jo zirgi ir stiprāki, ātrāki un izturīgāki. Ļoti daudzas lietas, piemēram, kokvilnas apstrādi, paklāju aušanu, cukura vārīšanu, eiropieši mācījās no Austrumos dzīvojošiem cilvēkiem. Krusta kari sekmēja tirdzniecību, īpaši Vidusjūras piekrastē. Musulmaņu tirgotājus nomainīja Itāļu tirgotāji, tika izveidoti jauni tirdzniecības ceļi ar Skandināviju un Angliju. Kari ietekmēja pārmaiņas sabiedriskajā iekārtā, īpaši Francijā, kura Krusta karos piedalījās ļoti intensīvi. Samazinājās sīko feodāļu skaits, jo tie, pirms došanās karā pārdeva visas savas zemes karaļiem. Feodālie īpašumi palielinājās, bet pārsvarā tie visi bija nedaudzu īpašnieku rokās. Krusta kari veicināja jaunu pilsētu rašanos. Pieauga iedzīvotāju skaits. Izglītība kļuve pieejama daudz lielākam cilvēku skaitam, tāpēc tie kļuva izglītotāki un gudrāki. Radās brīvo zemnieku slānis, jo zemnieki, kas devās karā bija atbrīvoti no dzimtbūšanas.
Tajā laikā, kad pie varas nāca karaļi no Kapetingu dinastijas, Francija pakāpeniski izveidojās par vienotu nacionālu valsti. Vispirms 987. gadā tronī kāpa Hugo Kapets, pēc tam, lai nostiprinātu savu dinastiju, viņš kronēja arī savu dēlu, tomēr tiem, tāpat kā viņu pēctečiem, nebija lielas varas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties