Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:541680
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ANUBISS – pazemes dievs, mirušo aizbildnis. Anubisa svētais dzīvnieks bija melns šakālis vai suns. Attēloja kā vīrieti ar minēto dzīvnieku galvām. Anubiss piedalās aizkapa tiesā, kur viņa pienākums ir pasludināt mirušajam cilvēkam viņa ka (viens no svarīgākajiem priekšstatiem ēģiptiešu uzskatos par cilvēku, nāvi un aizkapa dzīvi; viens no elementiem, kas veido cilvēka būtību) tiesas spriedumu. Senie ēģiptieši atzina anubisu par mirušo mumifikācijas paražas ieviesēju, viņam bija liela nozīme apbedīšanas rituālā.
APOPS - milzīga čūska, pazemes būtne, tumsas un haosa iemiesojums; gaismas un kārtības aizstāvja – saules dieva Ra ienaidnieks. Ik nakti, kad Ra nakts laivā Mesketetē peld pa pazemes Nīlu, Apops izdzer upes ūdeņus, lai aizkavētu Ra braucienu. Tieši pusnaktī pretinieki tiekas divkaujā, Ra uzvar draudīgo ienaidnieku, piespiež viņu izvemt izdzerto ūdeni, un Ra turpina savu braucienu pretī jaunai dienai, gaismai un kārtībai.
BASTA – prieka un līksmības dieviete. Bastas svētais dzīvnieks bija kaķis. Bastu attēloja kā sievieti ar kaķa galvu. Par Bastas popularitāti Senajā Ēģiptē liecina gan paraža mumuficēt mirušos kaķus un apglabāt tos īpašā nekropolē Būbastijā, gan noteikums, ka kaķa nogalināšana ir smags un sodāms pārkāpums.
BESS – dievība, kuras galvenā funkcija bija ar savu neglītumu atbaidīt ļaunos spēkus, aizsargāt cilvēku un viņa mītni. Besu attēloja kā punduri ar līkām kājām, bārdainu, neglītu, grimasē izķēmotu seju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties