Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:606232
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ēģipte.... Viena no noslēpumainākajām, īpatnējamākajām un senākajām pasaules valstīm. Senās Ēģiptes kultūras kopgarums- vairāk nekā četri tūkstoši gadu. Pat tie cilvēki, kas neko citu par Ēģipti nav dzirdējuši, zina, kas ir piramīdas un faraoni. Par ļoti daudzām kultūras vērtībām var teikt- to pirmsākumi meklējami Senajā Ēģiptē. Ar monumentālo akmens arhitektūru sākot un parasto krēslu beidzot. Mūsdienu cilvēks ir neizpratnē, redzot hieroglifiem un zīmējumiem gleznotās grandiozās piramīdas un tempļus, nav īstas skaidrības par to jēgu un nozīmi. Iespēja pamatīgāk izpētīt Senās Ēģiptes kultūru Eiropā radās tikai pēc Napoleona militārās ekspedīcijas.
Rakstības atklāšanu var uzskatīt par vienu no svarīgākajiem civilizācijas vēstures posmiem. Par rakstību mēdz teikt, ka tā iezīmē vēstures sākumu. Rakstība ļauj cilvēkiem pierakstot informāciju, saglabāt zināšanas par savu pagātni. Ēģiptē pirmie hieroglifu teksti parādījās ap 3300.- 3100. gadu p.m.ē. Daži uskata, ka ēģiptiešiem rakstības radīšanā palīdzēja iepazīšanās ar šumeru rakstību. Ēģiptiešu rakstība pazīstama ar nosaukumu „hieroglifi”, tomēr paši ēģiptieši tos dēvēja par „dievu runu”. Viņi rakstībai piedēvēja reliģiozu un maģisku nozīmi. Ēģiptieši ticēja, ka rakstības mākslu viņiem dāvājis pats gudrības dievs Tots.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties