Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:196197
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Trešdienas saulainajā, bet aukstajā pēcpusdienā uz sarunu tējnīcā aicināju savu draudzeni Alisi Dūči. Alise nav tikai mana draudzene, bet arī mana sāncense daiļrunas konkursā.
Mūsu sarunas tēma nemanot ievirzījās mana veicamā projekta tematā – „Dzīvie stāsti un stāstīšana”. Debatēs nonācām pie pirmā jautājuma – kas ir valoda? Alise nešaubāmi sniedza man atbildi, ka valoda ir ne tikai saziņas veids, bet arī mūsu vizītkarte, ko sniedzam katram ar ko mijam kaut vārdu. Valoda ir mūsu mantojums un bagātība ar ko būtu jālepojas, un jācenšas saglabāt tīra un nesabojāta. Vienprātīgi ar Alisi nonācām pie secinājuma, ka prasmes un iemaņas runai publikas priekšā gan dod lielu ieguldījumu mūsu pašu dzīvē un intelektuālajā attīstībā, gan ceļ mūsu valodas nozīmi jauniešu acīs. Alise nenoliedz, ka dalība konkursos ir atvieglojusi viņas saskarsmi ar cilvēkiem.
„Tas, kā mēs veidojam savu sarunu, un tas, kā mēs savas idejas, īpašības, emocijas un vispusīgo viedokli iesaistām savā runā, viennozīmīgi atvieglo saskarsmi ar apkārtējiem un veicina patiesu draugu un labu cilvēku iepazīšanu” apgalvo Alise.
Katrs no mums ir nonācis situācijā, kad mēdzam teikt „Es nezinu, ko lai saku” vai arī „Man trūkst vārdu”. Kad ieminējos par šo faktu Alisei, viņa teica, ka ir veids kā no tā izvairīties.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1168706
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties