Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688922
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grūti ir izskaidrojams tas, kā radās dzīvība uz planētas Zeme. Vēl grūtāk ir aptvert to, kā radās vispārēja eksistence – visums, planētas, u.t.t. Cilvēki vēlprojām līdz mūsdienām nav atklājuši, kā radās gan eksistence, gan dzīvība. Eksistenci liksim malā un turpināsim par dzīvību. Dzīvības definīcija - tā ir matērijas eksistences forma, kam raksturīga īpaša vielas struktūra, vielu un enerģijas apmaiņa ar vidi, pašreproducēšanās, adaptācijas un pilnveidošanās spēja.
Vai tiešām dzīvība varēja attīstīties no sevis? Ieprogrammēt savas motorās funkcijas, kas ir pamats izdzīvošanā. Vai tiešām nebija, kādi augstāki spēki, kas mūs radīja?
Viena no plašāk pazīstamajām teorijām ir tāda, ka dzīvība ir radusies no nedzīvas matērijas, kas valdīja uz zemes, kura pirms dzīvības, pēc zinātnieku domām, bija nedzīva. Šī dzīvība attīstījās pirms 3 milijardiem gadu un tas esot bijis ilgstošs un pakāpenisks process, jo pirmatnējā atmosfērā neeksistēja skābeklis, kas mūsdienu dzīvībai ir galvenais izdzīvošanas avots. Pirmatnējā atmosfērā atradās slāpekļa, ūdeņraža molekulas un vienkāršākie savienojumi — metāns, amonjaks, ciāns, kā arī daudz ūdens tvaiku. Planētai atdziestot, ūdens tvaiki kondensējās un lietusgāzes lija uz Zemes, izveidojot pirmatnējo pasaules okeānu. Tā ūdeņos notika pirmo oglekļa organisko savienojumu polimerizācija. Savienojumi reaģēja ar ūdens skābekli, veidojot organiskās vielas: spirtus, aldehīdus, ketonus, organiskās skābes. No šiem organiskajiem savienojumiem varēja rasties aminoskābes. Šīm aminoskābēm sajaucoties radās pirmās olbaltumvielas, kas atšķīras cita no citas ar ķīmisko sastāvu un citām fizikālajām īpašībām. Radās pirmā dabiskā izlase – izdzīvoja tikai stiprākās un vajadzīgās olbatumvielas. Tā daļa, kas izdzīvoja, bija klātas ar īpašu daļēji caurlaidīgu membrānu, kas nodrošinai vielas nesaplūšanu ar apkārtējo vidi. Tikai vajadzīgās jeb īpaši svarīgās vielas tika tai cauri. Pēc zinātnieku domām, tā radās pirmā vielmaiņa, bet primitīvās dzīvības vēl nebija apveltītas ar pašreproducēšanās un pašregulācijas spējām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties