Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:943471
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tāpēc es vairāk aizdomājos tieši par cilvēka dzīves jēgu. Cilvēka dzīvi varētu salīdzināt ar koku. Koks tāpat kā cilvēks stabili stāv uz zemes. Kokam jau no dabas ir izteikti stumbri, tāpat kā cilvēkam no piedzimšanas brīža ir doti tuvi cilvēki. No stumbra aug vairāki zari un aug aizvien jauni, kas man simbolizē no cilvēka dotajiem pamatiem izvēles daudzveidību un ceļus, pa kuriem tas var aiziet.
Uzskatu, ka cilvēkam ir jāīsteno savas potences, jāizglīto sava personība, jātiecas sasniegt augstākie mērķi, bet uz tiem pārdroši tiecoties, nevar aizmirst izbaudīt procesu un dzīvot. Jābauda dzīves sniegtās baudas, iespējas, ko sniedz garša, smarža, tauste. Jāpieņem izaicinājumi, ko piespēlē dzīve, jo tādejādi, var uzplaukt atkal jauns zars. Dzīve ir jānodzīvo tā, lai vecumdienās nebūtu jāraud spilvenā par neizmantotām iespējām un to, ka netika darīts tas, ko sirds vēlējās.
Kā teica Gēte: „Dotiet cilvēkam mērķi, kura dēļ ir vērts dzīvot, un viņš spēs izdzīvot jebkurā situācijā”. Dzīvei nav jēgas bez dzīvības, bez cilvēces. Pieļauju domu, ka manus uzskatus šobrīd lielākoties iespaidoja filozofi, par kuriem esmu lasījusi. Vienotas atbildes un esejas tēmu man vēljopojām nav, laigan varbūt, kā teica mana kolēģe: “Varbūt dzīves jēga ir meklēt dzīvei jēgu..?”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties