Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817269
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat pētījumā atklājies, ka sabiedrībā par tipiskiem sieviešu pienākumiem ģimenes dzīvē uzskata mājas uzkopšanu(79,6%), ēdiena gatavošanu(73,3%), palīdzību bērniem mācībās(43,7%), kā arī bērnu audzināšanu(43,3%), un bērna vešanu uz skolu(34,7%). Vairāk par vīrieša pienākumiem ģimenes dzīvē uzskata, piemēram, remontdarbus mājās(70,9%) un ģimenes materiālo nodrošināšanu.
Bērnam līdz 5 gadu vecumam nav saprotama dzimumu pastāvība, piemēram, pirmsskolas vecuma bērns varētu jautāt savai skolotājai, vai viņa bērnībā bijusi zēns vai meitene, vai mazs zēns varētu teikt, ka viņš vēlas izaugt, lai kļūtu par mammu.
ASV tika veikts pētījums, kura gaitā bērniem rādīja trīs fotogrāfijas ar vīriešu vai sieviešu dzimuma bērnu. Pirmajā attēlā bērns bija kails, otrajā bildē bērns bija saģērbts dzimumam tipiskā apģērbā(meitenes un matu sakārtojums meitenei, sporta krekls un futbola bumba rokās zēnam), trešajā attēlā bērns tika ietērpts pretējam dzimumam raksturīgā apģērbā. Lielākā daļa 3-5 gadus veci bērni domāja, ka puisis attēlā, kas ģērbies kā meitene, patiešām ir meitene. Tikai izprotot dzimuma atšķirības, sevišķi dzimumorgānus, bērni saprata, ka pārģērbšanās pretējā dzimuma drēbēs nepadara par pretējo dzimumu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties