Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374907
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Eduards Berklavs savas atmiņu grāmatas "Zināt un neaizmirst" noslēgumā atzīst, ka viņš sevi uzskata par laimīgu cilvēku, jo viņam ir bijusi laime cīnīties par savas tautas brīvību, labklājību, garīgu uzplaukumu.[3, 354] Pēc Eduarda Berklava viedokļa: „Laime ir tad, kad cilvēks var ko darīt, lai piepildītos paša gaišākie sapņi, kad redz paša paveikto, lai nostiprinātos cilvēcība, godīgums, kad tautas sāpe ir arī paša sāpe.” „Galvenais, kas cilvēkam vajadzīgs, lai viņš justos labi, lai ir mērķis, pēc kura tiekties ne vien pašam sev, bet visas savas tautas labā.” [3, 354-355]
Darba autore secina, ka ar savu vīrišķīgo un godprātīgo rīcību Berklavs ir ieguvis dziļu cieņu patriotisko tautiešu vidū, bet arī lielu naidu gļēvo un oportūnistisko jauno veclaiku varasvīru aprindās. Bet Berklavu ir grūti nomelnot un apvainot, jo visai viņa politiskajai darbībai ir bijis raksturīgs nesavtīgums. Arī šai ziņai viņš krasi atšķiras no daudziem patoloģiski alkatīgiem "tautas kalpiem" atjaunotajā Latvijā. Pēc darba autores domām, ikkatram Latvietim īpaši jauniešiem ir vērts ieklausīties Eduarda Berklava stāstījumā par nesenās pagātnes norisēm un izvērtēt cik svarīgs toreiz bija Berklava organizētais darbs Latvijas atbrīvošanas gaitā, tieši tas palīdzētu jaunajai paaudzei mazāk kļūdīties un dzīvē atrast pareizo ceļu.
Darba noslēgumā autore vēlas teikt, ka piedāvātā pieeja Eduarda Berklava personības izprašanai nepretendē un tās pilnību, proti, piedāvāto materiālu var papildināt un apstrīdēt, kas arī būs pareizi, jo kā jau tika minēts vienota viedokļa par šo tēmu vēl joprojām nav. Darba autore mēģināja izskatīt Eduarda Berklava uzskatu transformāciju pēc savas pieejas šai tēmai, bet aptvert visus iespējamos un piedāvājamos uzskatus par šo problēmu tāda neliela darba ietvaros nav iespējams, lai panāktu plašāku šīs problēmas apskatu būtu nepieciešami daudzpusīgāki pētījumi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231212
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties