Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:919066
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs ikdienā esam aizņemti ar visādām problēmām, ka mēs nemaz nemākam apstāties un padomāt par to, kā būtu, ja būtu tā, kā būtu ja mēs to būtu izdarījuši savādāk; tā – tieši ar to tagad saistās cilvēkiem filozofija. Cilvēki filozofiju uzskata par bezprātīgu pļāpāšanu un prātošanu, bet neiedomājās, ka starp lietām var būt likumsakarības, tieši filozofijā tiek pētītas likumsakarības, tās cilvēkam ir iespēja iepazīt un izzināt no iekšienes, kā rezultātā cilvēks var ieraudzīt savu dvēseli, mēģināt to izprast.
Es savā darbā apskatu Denī Didro (1713 – 1784) darbu “Domas par dabas interpretāciju”.Denī Didro ir viens no unikālākajiem franču filozofiem Jauno laiku vēsturē. Viņš sarakstījis gan literārus, gan arī zinātniskus darbus, daudz tulkojis, it īpaši no angļu valodas, rosinājis savus laika biedrus pētīt dabu un apcerēt sabiedriskās problēmas, līdz ar to kļūstot par vienu no centrālajiem tēliem franču Apgaismībai.
Didro dabaszinātniskie un filozofiskie uzskati attīstījušies, evolucionēdami arvien konsekventāka materiālisma un ateisma virzienā. XVII gadsimtā zinātnes uzplaukuma galvenais priekšnosacījums un virzošais spēks bija kapitālistiskās ražošanas attīstība, kas vairs nevarēja iztikt ar amatniecības nozaru meistaru tradicionālo pieredzi…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1177583
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties