Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:895803
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tad nu iepazinos ar vietām un reģioniem, kur iedzīvotāju skaits gan pieaug, gan krītas. Kopumā iedzīvotāju skaits samazinās gan Āzijā, gan Eiropā, taču ir atsevišķi reģioni, atsevišķas Āzijas “kabatas”, kur strauji pieaug iedzīvotāju skaits. Piemēram, Afganistānā uz vienu sievieti iznāk septiņi bērni. Arī Tuvajos Austrumos un Āfrikas viedienē skaitās stabils un augsts iedzīvotāju skaits, aptuveni 3,5-4% pieaugums. Latīņamerikā ir straujš pieaugums, taču Eiropā un Amerikā pieaugums ir minimāls. Krievijā situācija ar iedzīvotāju pieaugumu strauji krītas un 2015. gadā krievi ir ne vairāk, kā 46% no iedzīvotāju kopskaita. Maskavā katrs trešais dzimušais ir no imigrantiem.
Diemžēl Latvija ir pirmajā trijniekā starp desmit Eiropas Savienības valstīm, kurā samazināšanās ātrums ir vislielākais.
Tika minēts, ka Latvijā un Igaunijā padsmit gadus atpakaļ iedzīvotāju skaits bija negatīvs, bet ar 2003. gadu Igaunija sasniedza pozitīvu pieaugumu. Igaunijā tika izlīdzināta nabadzība. Igaunijā aptuveni divas līdz trīs reizes lielākā apjomā no valsts līdzekļiem atbalsta jaunās ģimenes ar bērniem, ņemot vērā trīs bērna politiku, lai nebūtu tā, ka mums ir otrais, trešais bērns, un nonāktu zem nabadzības riska.
Uz pasaules ir noteikts limits, cik daudz cilvēkiem ir vietas, ne tik daudz teritoriālajā ziņaā, bet pārtikas audzēšanā un citu resursu ieguvē. Iedzīvotāji ir viens no svarīgākajiem ekonomiskajiem resursiem, kas jāņem vērā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties