Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:908860
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savāktas informācijas analīze ir interesantākais pētījuma posms. Tiek pārbaudīts, cik lielā mērā bija pareizas pirmatnējas hipotēzes, atbildēts uz jautājumiem un noteiktas jaunas problēmas. Analīzes galvenais metodoloģiskais instruments ir formulētas programmā hipotēzes.
Ir analīzes procedūru divi veidi. Pirmais ir aprakstījušas procedūras – klasifikācija, grupēšana. Otrais ir analītiskās, eksperimentālās procedūras, kuras mērķis ir mijiedarbību sakaru noteikšana.
Grupēšana un empīriskā tipoloģizācija.
Grupēšana un empīriskā tipoloģizācija ir datu sakārtošanas elementāras procedūras, kuras mērķis ir informācijas precizēšana.
Parastā grupēšana
Parastā grupēšana ir datu klasifikācija un nokārtošana pēc vienas pazīmes. Faktu klasifikācija tiek veikta pēc vienas konkrētas pazīmes. Tā, atkarībā no hipotēzes, var datus sagrupēt pēc vecuma, dzimuma, izglītības, profesijas, domām, u.c. Grupu biedru skaitu sauc par grupu biežumu, bet šā biežuma atbilstību kopējam skaitam sauc par relatīvu biežumu.
Krustojuma grupēšana (klasifikācija) ir datu klasifikācija pēc divām pazīmēm, lai, pirmkārt, atklātu savstarpējo atkarību, otrkārt, nodrošinātu rādītāju savstarpējo kontroli. Krustojuma grupēšana tiek veikta tabulās, kur tiek radītas salīdzināmie komponenti. Šī veida mērķis ir stabilu sakaru meklēšana, kuri noteic pētāma objekta struktūras īpašības. Vēl krustojuma grupēšanu lieto, lai atklātu procesa attīstības tendenci, dinamiku.
Empīrisko tipoloģizāciju
Empīrisko tipoloģizāciju var raksturot, kā sociālo objektu / parādību īpašību stabilu savienojumu meklēšana, kuras tiek izskaitītas atbilstoši aprakstītām hipotēzēm dažādos mērījumos vienlaicīgi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116822
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties