Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468863
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma līgumā uzņēmējs pats brīvi var izvēlēties, kad un kā viņš uzdevumu izpildīs. Bez tam, īpatnība un atšķirība no darba līguma ir tā, ka darbinieks, visbiežāk izmanto darba devēja īpašumā esošos darba rīkus un ierīces, jo darba devēja pienākums ir rūpēties, lai tiktu nodrošināti tādi darba apstākļi, lai darbinieks varētu izpildīt viņam nolīgto darbu (DL 51.p.). Savukārt uzņēmējam darbs jāveic ar saviem darba rīkiem un ierīcēm (Augstākās tiesas Senāta spriedums).
Strīdu gadījumā jāpārzina sīkās atšķirības starp abiem līgumu veidiem, jo, teiksim, gadījumā, kad pasūtītājs izpildītājam piešķīri darba uniformu, darba automašīnu un nodrošina ar visu nepieciešamo (datoru, kancelejas precēm, tālruni), kā arī aprīko viņa darbavietu, tiesa starp pusēm nodibinātās attiecības atzīs par darba attiecībām. (Lukstraupa, 2011).
Visos gadījumos, kad pastāv zināmas šaubas par to, vai konkrētais līgums, kura priekšmets ir darba veikšana par noteiktu atlīdzību, uzskatāms par darba līgumu vai uzņēmuma līgumu, nepieciešama rūpīga visu šā līguma elementu analīze (jo īpaši no darbinieka pakļaušanas noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem viedokļa) (Kalniņš, 1999).
Nobeigumā autore secina, ka, lai aizsargātu sevi, rūpīgi jāiepazīstas ar līguma formu, lai nepakļautu sevi riskam. Tā kā uzņēmuma līgums pieder pie prasījumiem, kas rodas no darba attiecībām, kur svarīgi abām pusēm ir vienoties par būtiskajām sastāvdaļām, tad tam noteikti arī būtu jābūt rakstiskam un jāizriet no likuma.



Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339865
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties