Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:161771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Atbildot uz jautājumu, ar kuru režisoru ir visvieglāk strādāt, Dace atbild, ka profesionāli- ar Māru Ķimeli un F. Deiču, jo viņi precīzi parāda ceļu un zina, ko grib. „Mana problēma ir izdarīt to, ko no manis prasa, nevis strīdēties. Māra un Fēlikss man devuši to, kāpēc esmu nokļuvusi tur, kur esmu. Tikai pateicoties viņiem.” Atrise savu karjeru nosacīti iedala pirmajā- Māras Ķimeles režijas posmā un pēcāk, kad Ķimele aiziet no Leona Paegles Valsts Valmieras drāmas teātra, Eversas karjerā sākas F. Deiča posms. Raksturojot savu darbu ar režisoriem laikā, kad viņa aktīvi spēlēja Deiča izrādēs, Dace stāsta: „Māras posms- tā biju vairāk vai mazāk es pati. Tāpat bija pietiekami grūti. Es protams, nespēlēju vienkārši sevi, bet lomu varēju meklēt turpat sevī. [..]. Fēlikss man uzliek to, kas man nemaz nav raksturīgi. Jāiet kā pa naža asmeni, jo mans temperaments mani nes citur. Ar Valentīnu Maculēviču bija ļoti interesanti strādāt, bet tas savukārt bija absolūtā disharmonijā ar mani. Fēlikss ir kaut kas pa vidu, labā nozīmē. It kā neesmu es pati, bet, no otras puses, atkal esmu.”17
Daudz zīmīgu pāra lomu nospēlēts kopā ar Aigaru Vilimu. Attiecības starp Nadīni Alsteri un Alfu Alsteru Ingas Ābeles „Tumšajos Briežos”- Dace stāsta par lomas tapšanu un brīnās par to, kā tā izdodas, kaut liecies, ka nekas neiznāks, ka beidzot iekritīs. 2001/2002. gada sezonā abi ar Vilimu atzīti par Latvijas gada labākajiem aktieriem. Balva saņemta arī par kopīgo spēli- Arkadina un Dons A. Čehova lugā „Kaija”. Gadu gaitā šis skatuves pāris kopā nospēlējuši arī Raiņa Baibu un Uldi(rež. M. Ķimele „Pūt, vējiņi!”, 1985), Blaumaņa Kristīni un Edgaru („Ugunī”, 1987), Tagores Čitru un Ardžunu („Čitra”1986, rež. M.Ķimele). Sadarbībā viņi abi lieliski izteica individuālo savdabību, vīrieša un sievietes būtību un arī nacionālās rakstura iezīmes.
Čitras lomā Ķimeles izrādē Eversa pārmaiņus iejutusies kopā ar I. Ramuti. Aktrises profesionālo dabu, kuru raksturo kaislīga emocionalitāte un gara spēks, pierāda arī atzinums- kamēr Ramute Čitru traktējusi kā kvēli maigu būtni, Eversa piešķīrusi tai visai lielu enerģijas daudzumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties