Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663558
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās arvien vairāk uzmanības vajadzētu pievērst augu un dzīvnieku aizsargāšanai, jo nepārtrauktā klimata maiņa dabas dzīvi ir izmainījusi un turpina mainīt. Taču lielākie kaitnieki esam mēs paši – cilvēki, kas ar savu darbību, zemes piesārņošanu rada vislielāko draudu augiem un dzīvniekiem. Tādēļ ir vajadzīgas vietas, kas nav cilvēku roku pārveidotas un kur saglabātas īpašas augu un dzīvnieku sugas. Tie ir rezervāti, dabas parki, dabas liegumi, nacionālie parki. Augu aizsardzība ir vistiešākajā mērā saistīta ar teritoriju aizsardzību. Lai aizsargātu augus, jāaizsargā teritorija, kurā atrodas šie augi. Aizsargājamo augu, kuru nākotne ir apdraudēta, saraksti atrodami Latvijas sarkanajā grāmatā. Protams, arī Kurzemē ir izveidotas vairākas aizsargājamas teritorijas, lai saglabātu dabas daudzveidību.
Aizputei vistuvākais dabas liegums ir tepat Lažas pagastā „Tebras Ozolu meži”, kas izveidots 2004. gadā un tā platība ir 51 ha. Šī aizsargājamā teritorija izveidota vecu ozolu, ozolu-liepu mežu aizsardzībai. Konstatētas 4 īpaši aizsargājamas augu sugas: krāsu zeltlape, sīpoliņu zobainīte, melnā dedestiņa un kalnu grīslis. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties