Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:784799
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aptuveni ap 3.gs. – 2.gs. p.m.ē. sāka veidoties liela un plaša valsts. Tās iekarojumi līdz 4.gs m.ē. stiepās no Nīlas Ēģiptes dienvidos līdz pat Britānijai Eiropas ziemeļos. Romas impērija bija viena no lielākajām un ietekmīgākajām impērijām pasaules vēsturē. Tā bija nevien varena, bet arī augsti ekanomiski, politiski un kulturāli attīstīta valsts. Un tomēr šī milzīgā valsts nevarēja pastāvēt mūžīgi, ar laiku tās ietekme mazinājās. To ietekmēja gan valsts ekanomiskais stāvolis, gan tās sadalīšanās Rietumromas un Austrumromas impērijās, gan kristietības nozīmīgums. 476.g. krīt Rietumromas impērija, notiek pēdējā Romas imperatora gāšana. Tieši ar šo gadu vēsturnieki kopš 15.gs datē seno laiku beigas un viduslaiku sākumu.
Tomēr nevar iezīmēt šo periodu tik viennozīmīgi. Šajā pārejas periodā notiek daudzi notikumi, kas ietekmē viduslaiku sākšanos. Romas Impērijas Z apdzīvoja dažādas ģermāņu ciltis, kuras kļuva arvien neapmierinātākas ar savu teritoriju, tās neauglību, un šīs “barabriskās” ciltis devās jaunu teritoriju meklējumos. Šo periodu no 395.g līdz 476.g. sauca par “lielo tautu staigāšanu”. Sākas kari kuros Romas impērija vairs nav noteicēja, viņa ir spiesta aizstāvēties. Romas impērijas iedzīvotāji saprot to, ka ilgi vairs Roma nevarēs saglabāt savs teritorijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties