Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:604652
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Taču cīņas ētika nebija vienīgais faktors, kas noteica bruņinieka pieturēšanos specifiskai bruņniecības vērtību sistēmai, kā arī tā nebija vienīgā sfēra, kurā izpaudās aristokrātijas tieksme pēc drošsirdības un tās manifestācijas. Kaut arī mazāka, tomēr būtiska nozīme bija arī palīgrīkiem, kas nodrošināja veiksmīgu varonības un bezbailības izpausmi, tātad, liela vērtība bija arī apbruņojumam un ieroču kultam.
Jāatceras, ka bruņinieku dzīve nebija tikai kaujas, turnīri un slava. Miera laikā dzīve pilī ritēja ļoti gausi. Bruņinieki nodevās ieroču vingrinājumiem, nodarbojās ar saimniecību un pārvaldes lietām, medīja vai spēlēja dambreti. Interesantāk dzīve ritēja lielo augstmaņu un karaļu galmos, tādēļ daudzi bruņinieki vismaz kādu laiku centās uzturēties tur. Viņu pilis bija plašākas un tajās varēja sarīkot turnīrus – divu vai vairāku bruņinieku cīņas skatītāju klātbūtnē.
Kopumā mēs varam secināt, ka bruņniecība viduslaikos bija kļuvusi par īpašu kārtu. Tikai dižciltīgie, kuru rīcībā bija lieli zemes īpašumi un kuru labā strādāja zemnieki, varēja tik pamatīgi apbruņoties. Piederību pie bruņinieku kārtas apliecināja ģerbonis. To spilgtās krāsās attēloja uz vairogiem, lai bruņinieki kaujas karstumā varētu viens otru atpazīt. Ģerbonis tika mantots no paaudzes uz paaudzi, un tas bija katras dzimtas lepnums. Būt par bruņinieku prasīja noteiktu sabiedrisko stāvokli, kā arī vēl noteiktas īpašības un prasmes.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1364118
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties