Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:932493
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI




Salīdzinot četras bumbieru šķirnes ( Basu ziemas, Jumurda, Konference ) var secināt, ka vispieticīgākā šķirne augsnes izvēlē ir šķirne Konference, bet vismazāk vietas aizņem Kurzemes sviesta bumbiere. Šī šķirne ir ideāla cilvēkiem, kuriem ir neliels dārziņš. Kurzemes sviesta bumbieres šķirne, basu ziemas bumbieres šķirne, Jumurda, bumbieru šķirne ir Latvijas tautas selekcijas šķirnes, bet bumbieru šķirni Konference ir izaudzējis M.Rivers Anglijā.
Salīdzinot ar pārējām trīs šķirnēm visizturīgākā pret salu ir šķirne Konference, kaut gan bargā salā tā arī cieš, tomēr šķirne spēj ātri atjaunot apsalušos zarus un atsākt bagātīgi ražot augļus. Pēc auguma salīdzinot vismazākās šķirnes bumbieres ir Konference un Kurzemes sviesta bumbieres šķirnes, bet vislielākā ir Talsu skaistule, vidēji liela auguma ir Basu ziemas bumbieru šķirne. Visas četras šķirnes ar bumbiera kraupi neslimo un ražo augļus agri, regulāri un bagātīgi, taču visagrāk sāk ražot Basu ziemas ‘
Skrīnes bumbiere – jau 6. gadā pēc iestādīšanas. Vislabāk augļi turas kokā bumbieru šķirnei Talsu skaistule, tas ir arī viens no iemesliem, tam ka šī šķirne pieder pie augstākās kvalitātes standartšķirnes. Visagrāk augļi novācami šķirnei Talsu skaistule (septembra pirmajā pusē), nedaudz vēlāk augļi novācami šķirnēm Konference un Kurzemes sviesta, bet visvēlāk – Basu ziemas šķirnei (oktobra sākumā), taču šīs šķirnes augļi visilgāk saglabājas un nesavīst (pat līdz februārim, martam). Visām četrām šķirnēm augļi saldi sulīgi, mutē kūstoši, augļiem novērojami saules pusē brūnganīgi sārts sārtojums. Vienīgā no šīm šķirnēm, kuras augļiem nepiemīt sevišķa smarža un piegarša ir Kurzemes sviesta bumbiere. Vislielākie augļi ir bumbieru šķirnei Kurzemes sviesta (120-130g), bet vismazākie augļi ir šķirnei Talsu skaistule (80g). Transportējot visizturīgākās šķirnes ir Kurzemes sviesta un Basu ziemas bumbieres augļi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties